Ez a KSC Szekszárd 2011-2018. évi archív honlapja. Az aktuális információkért kérjük látogasson el a www.kscszekszard.hu oldalra.

UP: Bonyhádi edzőtábor

Kelt: 2012. augusztus 13. (hétfő), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Amatőr NB, Gyermek, Junior, Kadett, Kenguru, Serdülő, Tini, U23

Egyesületünk 2012. augusztus 6-12. között rendezte meg hagyományossá váló bonyhádi utánpótlás edzőtáborát. A táborban öt felkészítő edző és három segítő irányítása mellett közel hetven utánpótlás korú játékos készülhetett kitűnő körülmények között. Az idei edzőtábor értékelése az alábbiakban olvasható Harsányi Mária edző jóvoltából.

„Junior, kadett, serdülő és 3 kenguru csapatunknak már sok-sok éve a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumának Kollégiuma és Sport komplexuma ad otthont a bajnokságra való felkészülésben. Ilyen ideális körülmények között szerintem nagyon kevés helyen lehet edzőtáborozni. Minden egy helyen és minőségi pályákkal, mind az atlétikára, mind a kosárlabdára vonatkozóan. No és a szállás, meg az étkezés is kiváló volt. Nagy-nagy köszönet a bonyhádiaknak érte!

Junior és kadett csapatunk együtt edzett Harsányi Mária és Szabó Noémi vezetésével. A lányoknak napi 4 edzésük volt – reggel atlétika 1 óra – de. 1 3/4 óra termi edzés, erősités, kis kosárlabda technikával – déli órákban egyénileg dobás/büntető/tripla – du 1 1/2 óra termi edzés kosárlabda tecnika, védekezés, támadás, taktika – este gyilkos játék 1 óra.

Serdülő csapatunk Harsányi Mária vezetésével ugyanezt a feladat sort végezte naponta.

A 3 Kenguru csapatunk, naponta 3x edzett Balogh Adrien, Kniesz Bernadett és Juhász Gábor vezetésével. Ők 2x termi kosárlabda technikai munkát végeztek, este pedig szintén gyilkos játékost játszottak. Többször mentek be a városba, sétálni, fagyizni.

A tábor végén rövid értékelést tett minden edző csapatának – díjaztuk a legjobbakat: szoba tisztasági verseny, gyilkos játék győztese – különböző kosaras feladat versenyének győztesei kaptak ajándékot. Nagyon jól dolgoztak a gyerekek, reméljük, hogy a bajnokságban is remekül helytállnak majd.

Meglepetés is volt, a az elmúlt bajnokságban bronzérmet szerzett serdülőinknek bronz meccsét megszerezte az egyik Apuka, kihozta, és minden játékos megnézte! Élmény volt ismét átélni a nagy sikert!

Segítőinknek, Sebestyén Dórinak és Nász Nórinak is sok köszönet.

Hétfőn pihenőt kaptak a lányok, de keddtől napi 2 edzéssel folytatjuk a felkészülést itthon, majd hétvégén 4 napra Zalakarosra megyünk egy nemzetközi tornára a kadett és a serdülő csapatunkkal.

Studer Ágit megint meghívták az 1998-as válogatottba, ő a héten Szlovéniában egy nemzetközi tornán vesz részt. Szívből gratulálunk neki és sok sikert kívánunk!”

Harsányi Mária