Ez a KSC Szekszárd 2011-2018. évi archív honlapja. Az aktuális információkért kérjük látogasson el a www.kscszekszard.hu oldalra.

UP: Kettős győzelem az első játéknapon

Kelt: 2018. május 25. (péntek), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

Az országos kadett bajnokság csütörtöki nyitónapján a Sopron és a házigazda BEAC ellen is győzedelmeskedett a KSC együttese, aki így a tornán elsőként bebiztosította helyét a legjobb négy között. Harsányi Mária csapata pénteken 15 órától a Vasas ellen folytatja a döntő küzdelmeit.

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA – KSC SZEKSZÁRD 39-56 (11-12, 10-6, 6-20, 12-18)
SZEKSZÁRD: Vincze 15, Viszmeg 14/6, Istókovics 8, Miklós 8, Marsai. Csere: Holcz 4, Renczes 4, Andi 2, Németh 1, Dér. Edző: Harsányi Mária.

Az első meccs résztvevőinek sosincs könnyű dolguk egy döntőben, és ez ezúttal is beigazolódott. A Szekszárd és a Sopron is sok pontatlansággal kezdte a mérkőzést, sorra maradtak ki a helyzetek mindkét oldalon. A Soproni Darazsak találtak hamarabb magukra, így 5 perc után 2-6-ra vezettek. A 7. percre aztán utolérték a szekszárdiak a vendégeket, sőt, büntetőből szerzett pontokkal 10-9-nél már náluk volt az előny. A soproniak is többször próbálkozhattak a vonalról, de 3 kísérletük is kimaradt. Eladott labdák tarkították az első játékrész végét, ami végül 12-11-es szekszárdi vezetéssel zárult.

Sok minden nem változott a második negyed első felében sem, továbbra is sok volt a hiba és kevés a pont (16-13). A Sopron a negyed közepén visszavette a vezetést (16-17), sőt, a büntetőknek és Balogh eredményességének köszönhetően (9 pontnál járt a félidőben) egy 0-8-as sorozattal ötpontos előnyt harcoltak ki (16-21). Renczes pontjaival alakult ki az első félidő végeredménye (18-21).

Beragadt a Sopron a második félidő elején, a másik oldalon viszont az Nb1-es rutinnal is rendelkező Vincze belelendült – pontjaival visszavette a Szekszárd a vezetést (25-21). A 6. percben 9-0 állt a negyedben a táblán, és 6 ponttal tartott előrébb a hazai csapat. Dömötör pontjai 7 perces soproni gólcsendnek vettetek véget (27-23). Viszmeg révén a 27. percben született meg a döntő első sikeres triplája (31-23). A Szekszárd egyértelműen uralta a harmadik játékrészt, a negyed végéig 10 pont fölé tornázták előnyüket (38-27).

Gyorsan 15 pontra hízott a szekszárdiak előnye a záró etap elején, és bár a Sopron egyszer még visszaküzdötte magát 10 pontig, a Vincze és Viszmeg eredményességére építő Szekszárd végül magabiztosan nyerte meg a döntő első mérkőzését.

Horváth József (Sopron): „Tudtuk hogy az első mérkőzésen bármi megtörténhet, ez így is volt egy félidőn keresztül. A második félidőben a Szekszárd jobb játékot nyújtott, gratulálok nekik a győzelemhez.”

Harsányi Mária (Szekszárd): „Roppant gyenge első félidő után, ahol hibát hibára halmoztunk, játszottunk egy csodálatos harmadik negyedet. Remek védekezéssel és ponterős támadójátékkal átvettük a játék irányítását, így megnyertük az első, nagyon nehéz mérkőzést.”

BEAC -ÚJBUDA KA/A – KSC SZEKSZÁRD 58-86 (20-20, 18-27, 8-17, 12-22)
SZEKSZÁRD: Miklós 18, Istókovics 15, Viszmeg 10, Vincze 8, Marsai 2. Csere: Andi 10, Renczes 10, Holcz 7, Dér 2, Renkus 2, Sinka 2, Németh. Edző: Harsányi Mária.

Felemás eredménnyel készült a délutáni mérkőzésre a két csapat: a szekszárdiak remek második félidővel múlták felül a nyitómeccsen a Soproni Darazsakat, míg a BEAC-os lányok a Vasastól szenvedtek papírforma vereséget.
A szekszárdiak kezdték jobban a találkozót, elsősorban Miklós révén, aki 8 pontot vállalt, ezzel pedig csapata 12-5-re vezetett a negyedik percben. BEAC oldalon Lénárd volt a pontfelelős, hatodik pontja után 3 pontra olvadt a különbség (12-9), de a Szekszárd ismét ritmust váltott és 18-11-re megléptek. Nem hagyta magát Vajda Nusi alakulata, így 18-16-nál ezúttal a Szekszárd kért időt. Az első negyed végül egálnál, 20-20-nál ért véget.

Jobban kezdte a második negyedet a Szekszárd, egy perc alatt 5 pontot szereztek (25-20). A 13. percben elérte a 10 pontot a különbség a csapatok között, jött is a BEAC-os időkérés (33-23). A fekete mezes lányoknak nem ízlett a tolnaiak védekezése, sok volt az eladott labda, így nem sikerült csökkenteni a különbséget (37-26). Küzdött a BEAC, de nem volt védekezésben elég pontos, így a második negyedben már kétszámjegyű pontnál tartó Galántai utolsó pillanatos duplája arra volt elég, hogy csapata 10-en belül legyen a félidőben (47-38).

Bár az első kosár a BEAC-é volt, gyorsan visszatornázta a 10 pont fölé a különbséget a Szekszárd (53-40). Hiába lepattanózott jobban a BEAC, a Szekszárd sokkal több helyzetet dolgozott ki, és jelentősen kevesebb labdát adott el – ebből következett, hogy a 25. percben 15 ponttal vezettek (58-43). Küzdött a BEAC, de a Szekszárd pontosabban játszott, és tovább növelte előnyét a záró játékrész előtt (64-46).

Pillanatok alatt elérte a 20 pontot a különbség a csapatok között, és egyre inkább a küzdelem dominált a csapatok között, mint a szép játék. A Szekszárd magabiztosan őrizte az előnyét, könnyű kosarakat szereztek az egyre több labdát eladó fekete mezesek ellen. A végén a 30 pontot súrolta a differencia, ezzel pedig a szekszárdiak a második mérkőzésüket is megnyerték, bebiztosítva ezzel helyüket a négy között. A BEAC-nál Németh Verát a végén le kellett támogatni a pályáról – mihamarabbi jobbulást kívánunk neki!

Vajda Anna (BEAC): „Rettenetesen csalódott vagyok, ez a csapat nem ugyanaz, amelyik kivívta a döntőbe jutást. Remélem, a következő meccsekre ők is ideérnek.”

Harsányi Mária (Szekszárd): „Az első negyedben fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán, sok hibával játszottunk. A második negyedben keményebben védekeztünk és támadásaink nagy részét ponttal fejeztük be, így a félidőt 9 pontos előnyben zártuk. A második félidőben sokat cseréltem, de több játékosom is jól játszott, így végül 28 pontos győzelmet arattunk és ezzel a győzelemmel a legjobb négybe jutottunk.”

Képek, videók: BEAC -Újbuda KA/A