Ez a KSC Szekszárd 2011-2018. évi archív honlapja. Az aktuális információkért kérjük látogasson el a www.kscszekszard.hu oldalra.

UP: Csoportmásodikként zártunk

Kelt: 2018. május 26. (szombat), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

Huszonöt pontos vereséget szenvedett a KSC az országos kadett döntő második játéknapján, így a Vasas mögött a B-csoport második helyén végzett. Harsányi Máriáék szombaton 16 órától a favorit Csata DSE ellen játszhatnak a döntőbe jutásért.

VASAS AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 91-66 (26-16, 21-23, 19-17, 25-10)
SZEKSZÁRD: Vincze 31/6, Miklós 13/3, Istókovics 8, Viszmeg 2, Marsai. Csere: Holcz 6, Andi 2, Németh 2, Renczes 2, Dér, Renkus, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok a B csoport első helyéről döntő találkozón, majd Dúl és Dombai vezérletével ellépett a Vasas. Mindez annak is köszönhető volt, hogy a legnagyobb szekszárdi helyzetek is kimaradtak – 15-6-nál magához is rendelte tanítványait Harsányi Mária. Szaporodtak a hibák Vasas oldalon, ezekből pedig közelebb zárkózott a Szekszárd, jött is az időkérés a másik oldalon is (21-16). Az utolsó harminc másodpercben aztán Altmann triplája és Dombai ziccere is célt ért, így 10 pontra hízott a pasarétiek előnye az első etap végére (26-16).

10-10 pontot szerzett mindkét csapat a 2. negyed első 5 percében, így maradt a kétszámjegyű differencia. A negyed közepén Mudra 4 pontjával növelte a távolságot a Vasas, de időkérést követően a Szekszárd 2-8-as etapot csinált, és 8 pontra zárkóztak fel (45-37). Ez a differencia a félidőig is megmaradt (47-39). Mindkét csapatban az Nb1-es rutinnal rendelkező játékos vitte a prímet, Vasas oldalon Dombai 17, szekszárdi részről Vincze 19 pontot szerzett az első 20 percben.

Jobban kezdte a második félidőt a Vasas, gyorsan visszaállt a 10 pont feletti különbség a csapatok között. Rendületlenül üldözte a fővárosiakat a fehér-kék alakulat, de nem tudták egyszámjegyűre faragni a különbséget (63-50). Hosszú percekre befagyott a gyűrű mindkét oldalon, majd Andi büntetőivel a Szekszárd mozdult el elsőnek a holtpontról, ám a tíz pontos különbség így is megmaradt a záró játékrész előtt (66-56).

Az első pontokat a Szekszárd szerezte a záró negyed elején, de aztán ismét jött Dombai, és 14 pontosra hízlalta a Vasas előnyt (74-60). Fáradni látszott a Szekszárd, egyre több volt a pontatlan dobásuk és a védekezésbeli kihagyásuk, ezzel pedig 20 pont fölé nőtt a pasasrétiek előnye a 38. percre (87-66). Az utolsó negyedet és a mérkőzést is fölényesen nyerte végül a Vasas (91-66), amely így veretlenül zárta a csoportmérkőzéseket.

Diósadi Deák Éva (Vasas): „Gratulálok lányaimnak a győzelemhez és a mérkőzéshez. A negyedik negyed közepéig nagy csata volt a két csapat között, a szekszárdiak hihetetlenül lelkesen kosárlabdáztak, a mérkőzés végére viszont védekezésben és koncentrációban egyaránt sikerült felőrölni őket.”

Harsányi Mária (Szekszárd): „A megbeszélt taktikát az elejétől kedve nem tudtuk megvalósítani, így a Vasas Dombai vezérletével elhúzott. Többször felzárkoztúnk, de Vincze Nikin kívül senki nem tudott a meccshez hozzátenni, így sima vereséget szenvedtünk. Csoportunkban másodikok lettünk, így holnap a végső győzelemre legnagyobb esélyese, a Csata ellen lépünk pályára a döntőbe jutásért.”

Képek, videó: BEAC -Újbuda KA/A