Ez a KSC Szekszárd 2011-2018. évi archív honlapja. Az aktuális információkért kérjük látogasson el a www.kscszekszard.hu oldalra.

UP: Negyedikként végeztek kadettjeink

Kelt: 2018. május 28. (hétfő), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

Három pontos vereséget szenvedett a KSC az országos kadett döntő zárónapján, így végül a DVTK nyakába került a bronzérem. A szekszárdiak közül Vincze Nikolett bekerült a torna All-Star csapatába.

DVTK AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 63-60 (21-12, 15-16, 10-16, 17-16)
SZEKSZÁRD: Vincze 20/6, Andi 11/3, Renczes 7/3, Istókovics 5, Viszmeg 2. Csere: Miklós 7, Marsai 4, Sinka 4, Holcz. Edző: Harsányi Mária.

Idegesen kezdték a csapatok a bronzcsatát, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, a pontok helyett eleinte inkább a faultok gyűltek. Három perc után a Szekszárd minimálisan járt előrébb (2-5). A DVTK büntetőkből egyenlített – a mérkőzés első 4 percében egyébként összesen egy mezőnykosár esett (5-5). A negyed közepén „megjöttek” a diósgyőri mezőnykosarak, ezekkel összességében 9-0-át repesztett a fehér mezes csapat – jött is a szekszárdi időkérés (11-5). Andi triplát hintett, de a másik oldalon is potyogtak a pontok, így nem ért közelebb ellenfeléhez a Szekszárd. Sőt, miután 16-12 után csak DVTK pontokat hozott a negyed, kilenc egységnyire hízott a diósgyőriek előnye a kisszünetre (21-12).

Kababik két kosarával gyorsan tíz fölé kúszott a különbség a két csapat között (25-12), és sokáig nem is tudott közelebb zárkózni a Szekszárd. Jól dobott a Diósgyőr (52%-nál jártak a 15. percben) és a lepattanókat is jobban szedték Magyar Gergely tanítványai. A negyed második felében többet hibázott aztán a Diósgyőr, ezt kihasználva, Renczes és Vincze triplájával egy számjegyűre csökkentette a differenciát a szünetre a Szekszárd (36-28).

A frissen beállt Marsai szerezte az első pontokat a második félidőben, ezzel pedig beindult a szekszárdi henger – 36-36-nál először utolérték ellenfelüket, majd Vincze duplájával a vezetést is átvették (36-38). Sőt, 39-44-nél már 5 ponttal tartottak előrébb a diósgyőrieknél. Ocsenás fújt ébresztőt a fehér mezeseknél, majd Vég-Dudás eredményes palánk alatti munkájával a hazaiak visszavették a vezetést, és egy 7-0-ás rohammal már újra előnnyel várhatták a záró játékrészt (46-44).

Másfél perc után, Bacsó triplájával indult a záró játékrész, ami újabb fordulatot hozott. Ezúttal a Diósgyőr „indult be”, és 49-46 után egy 8-3-as sorozattal ismét 9 pontra növelték az előnyüket (57-48), sőt, két és fél perccel a vége előtt, Szegeczki büntetői után két számjegyűre változott a diósgyőri vezetés (63-53). Nem volt még vége: jött öt gyors szekszárdi pont, másfél perccel a vége előtt pedig a diósgyőri időkérés (63-58). Az utolsó percre 63-59-es diósgyőri előnnyel érkeztünk, és bár Vincze a végén még egy büntetőt értékesített, a Diósgyőr egy nagy csata végén megszerezte a bronzérmet (63-60).

Magyar Gergely (Miskolc): „Először is szeretnék köszönetet mondani Kniesz Bernadett edzőnőnek, hogy olyan játékosokat nevelt, akik rendkívül megnehezítették a dolgunkat, valamint azért is, mert megszülte a kisfiúnkat. Másodsorban köszönöm mindenkinek a munkáját, ez egy közös, történelmi siker. Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, hogy elérték a közösen kitűzött célt. Sanyi bácsinak pedig üzenem: „Irány Brač!””

Harsányi Mária (Szekszárd): „Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, és ez rányomta a bélyegét a végeredményre. Húzóemberünk, Miklós Melinda nagy fájdalmakkal, sérülten játszott, nagyon küzdöttünk, akartunk, de kevés jó teljesítmény volt csapatunkban, így elbuktuk a bronzmeccset.”

A torna végeredménye:
1. Csata DSE
2. Vasas Akadémia/A
3. DVTK Akadémia/A
4. KSC Szekszárd
5. Soproni Darazsak Akadémia
6. BEAC -Újbuda KA/A
7. Bajai NKK
8. Kosárlabda Akadémia Pécs/A

A torna legjobb játékosa (MVP):
Boros Júlia (Csata DSE)

A torna All-Star csapata:
Boros Júlia (Csata DSE)
Dombai Réka (Vasas Akadémia/A)
Madár Eszter (Csata DSE)
Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia/A)
Vincze Nikolett (KSC Szekszárd)

A csapatok legjobb játékosai:
Bajai NKK: Némedi Dana
BEAC -Újbuda KA/A: Galántai Alma
Csata DSE: Dénes Anna
DVTK Akadémia/A: Ocsenás Flóra
KSC Szekszárd: Miklós Melinda
Soproni Darazsak Akadémia: Balogh Liza
Vasas Akadémia/A: Szerencsés Tamara

Képek, videó: BEAC -Újbuda KA/A